Case Study Detail
Language: Dutch
 

POTLATCH CORPORATION
 

Company:
 Potlatch Corporation
Sector:
 Consumentenartikelen, Processen/chemie


Ons bedrijf
Potlatch is een gediversifieerd hout- en papierbedrijf dat 607.028 hectare bos bezit in Arkansas, Idaho, Minnesota en Oregon. Dit levert de grondstoffen voor de houtproducten van het bedrijf, zoals houtschilferplaten, multiplex, spaanplaat en timmerhout. Het bedrijf maakt gebleekte kraftpulp- en kartonproducten. Het produceert ook papierproducten voor het eigen merk en voor huismerken in de detailhandel, zoals servetten, keukenpapier en tissues.

Probleem
De uitdagingen op het gebied van vervoer werden te veel voor Potlatch. Het bedrijf maakte gebruik van verouderde, handmatige processen en een eenvoudig en oud beoordelingssysteem voor vervoer. Gezien de complexe vervoersomgeving met meerdere transportmethodes (onder meer spoor, vrachtwagen, kleinere zendingen, pakketvervoer, zeetransport, binnenschepen en intermodaal) had Potlatch behoefte aan een betrouwbaar en compleet transportbeheersysteem waarmee de transportplanning en de uitvoering volledig kon worden geautomatiseerd en waarmee de vervoerskosten konden worden verlaagd.

Oplossing
Potlatch is Logility Voyager Transportation Planning and Management™ gaan gebruiken. Het heeft hiermee de zichtbaarheid van vervoerstarieven en historische transportinformatie op ingrijpende wijze verbeterd, zoals kostengegevens en belangrijke prestatie-indicatoren voor routes, vervoerders en het bijhouden van de kosten per afgelegde kilometer voor een ton vracht. Tevens is rechtstreekse betaling (zelf-facturering) voor 99% van de verzendingen mogelijk gemaakt en werd een rechtstreekse interface voor meerdere bestelsystemen opgezet. EDI-facturering voor verzending per spoor wordt nu ondersteund en tarieven kunnen voor alle methodes rechtstreeks worden opgevraagd (waaronder richtlijn 11). Ten slotte beschikt het bedrijf nu over op intranet gebaseerde rapportage, waarmee gebruikers rapporten kunnen beheren.

 

read the full case study >>
(external link)